15/04/2019

Læs hvorfor køberrådgivere kan forhindre en ny boligkrise – og spare dig en masse penge

Der er jo næsten ikke det, en boligrådgiver ikke kan gøre for dig, når det kommer til køb af en bolig eller hjælp til at navigere i boligmarkedet generelt.

Men hvorfor mener Concilio så, at vi kan være med til at forhindre en ny boligkrise?

Det skyldes flere ting, men det hele kræver lidt indblik i verden af ejendomshandel. 

Når du skal sælge sin bolig, går du ofte til en eller flere ejendomsmæglere for at se, hvem du har den bedste kemi med og hvem du føler giver det bedste tilbud. Dette ved ejendomsmæglerne selvfølgelig godt og de har derfor ofte 3 ting de slår på; kemien mellem jer, deres salær og ikke mindst udbudsprisen på din bolig.  

Det er ved sidstenævnte punkt, at vi køberrådgivere kan være med til at sætte en stopper for den vilde fest. For ud af de 3 ting, er det helt klart udbudsprisen, som er den letteste for mægler at rykke på og derfor ser vi ofte mæglere som sætter prisen lidt for højt, for at sælger skal vælge dem som ejendomsmægler. De fleste af os er jo bare mennesker, og har svært ved at sige nej til udsigten om at tjene et par hundredetusinde mere på boligsalget. MEN! Og det er her det store men er, for mægler, banker og rådgivere er ikke alene om at skabe en krise. Hvis sælgerne ofte vælger den mægler som lover den højeste pris, er de nemlig med til at presse prisen på hele markedet op.  

Det der sker, når man udbyder en ejendom til en for høj pris er typisk at mægler efter lidt tid uden salg sætter prisen ned igen, og så er der ikke sket den store skade på markedet. Men engang imellem kommer der en køber forbi og forelsker sig i ejendommen og når først følelserne er sat ind, så er det svært for køber ikke at byde den fulde pris for huset og så ruller det hele. For hvis køber byder den fulde pris på en ejendom, som mægler fra start har fastsat for højt, for at få lov til at sælge den, vil der skabes præcedens for hele lokalområdet som vil forvente at kunne få samme pris, og derved skabes et markedet der stiger voldsomt og unaturligt. 

Men hvad kan en køberrådgiver så gøre? Det er langt fra alle boligadvokater, som hjælper deres kunder med at forhandle, men vores råd vil altid være at få en professionel forhandler med på dit boligkøb.

Som professionelle køberrådgivere kender Concilio markedet ud og ind, og ved hvad en bolig rigtigt er værd og hvilken pris, det er realistisk at forhandle sig til. En ejendomsmægler arbejder for sælgers vilkår, men hvem arbejder for dine? Det gør en køberrådgiver. Vi ser på hele markedet, området og hvilken udvikling der er og lægger sammen med dig en strategi for, hvordan du kan få din drømmebolig på fair vilkår. Vi kan både hjælpe dig som køber, og samtidig til ikke at overophede boligmarkedet med kunstigt høje priser, der stikker af.

Se flere indlæg
Gå til forsiden