18/01/2021

3 ting du kan forhandle om, foruden prisen på din kommende bolig og spare flere tusind kroner

Alle er bekendt med, at man kan (og næsten altid bør) forhandle om udbudsprisen på sin kommende bolig. Men det er de færreste der ved, hvad man ellers kan forhandle om og derfor kommer Concilio her med 3 andre ting du også kan forhandle om;

Indbo

Er det dit første hjem, så kan det have stor økonomisk værdi for dig, at forhandle så mange møbler med, som overhovedet mulig, så du ikke selv skal ud og købe disse ting som det første. Har du allerede dine egne møbler, kan du med fordel forhandle lamper, gardiner og ting i/til haven med i købet.

Husk at alle hårde hvidevarer, som er nævnt i salgsopstillingen, allerede medfølger i handlen og du skal derfor ikke bruge energi på at forhandle disse.

Overtagelsesdagen / dispositionsdatoen

Det er åbenlyst, at du og sælger selvfølgelig skal blive enige om en overtagelsesdag, men også her kan der ligge en stor økonomisk gevinst.

Hvis du f.eks. har den officielle overtagelse d. 01.10, men allerede få nøglerne til bolig d. 01.07, også kaldet dispositionsdato, så betaler du i disse måneder ikke for de såkaldte “ejerudgifter”, såsom ejendomsskat, ejendomsværdiskat, fællesudgifter til ejerforeningen, grundejerforening osv. Det eneste du betaler er forbrugsudgifter til vand, varme, el m.v.

Forsikringer

Dette punkt gælder især for dig, som gerne vil købe hus, da ejerskifteforsikringen kan være forholdsvis dyr. Sælger skal fremlægge et tilbud på en ejerskifteforsikring og betale halvdelen af denne, hvis sælger vil fraskrive sig sit 10-årige mangelsansvar. Men sælgers ejendomsmægler er faktisk forpligtet til at finde den billigste forsikring og ofte dækker de billige forsikringer ikke nær så godt. 

Du kan derfor forhandle dig frem til, at det er halvdelen af den forsikring du finder, som sælger skal betale og ikke blot halvdelen af den billigste forsikring. Hvis du køber lejlighed, kan du forhandle om, at sælger betaler for lejlighedsforsikringen/sælgeransvarsforsikring, som er en valgfri forsikring og dækker forhold, såsom ulovlig el.

Kontakt din køberrådgiver

Hos Concilio har vi mange års erfaring med forhandling og køberrådgivning og du kan altid Kontakte Concilios køberrådgivere på info@concilio.dk eller +45 70 60 44 49 for en uforpligtende samtale om dine boligkøbsdrømme. 

Se flere indlæg
Gå til forsiden